Salko Zildžić pred “Noć šampiona” : Želim se dostojno oprostiti, ako izgubim nemojte mi zamjeriti!

by admin
| 15:29
2205 salko
  •  
  •  
  •  
  •  

Manifestacija “Noć šampiona VII”, veliki kikckbox spektakl, u okviru kojeg gledatelje očekuje pet predborbi, šest uvodnih borbi i meč večeri između Salke Zildžića i Abderrahima Chafaya (FRA), održat će se sutra u tuzlanskom Mejdanu.

Organizator manifestacije je odlučio polovinu prihoda od prodatih ulaznica donirati žrtvama od poplava i klizišta u BiH.

-Svako prolongiranje manifestacije, o čemu smo iskreno i razmišljali, značilo bi i njeno otkazivanje. Mnogo smo stvari vezanih za organizaciju počeli još prije mjesec dana i odlučili smo posao privesti kraju. Trudit ćemo se da pokrijemo troškove organizacije, koja je izuzetno skupa, a prihode od ulaznica, ukoliko bude veliki odziv gledatelja, ćemo i u većem procentu od planiranog usmjeriti u pomoć ljudima, kojima je ona u ovim trenutcima najpotrebnija – istakao je Senad Mujkanović, menadžer manifestacije „Noć šampiona“.

Svi borci iz bh. tima, u kojem je najviše takmičara KBV „Flek Tom-Cat“ iz Tuzle, spremni dočekuju sutrašnje mečeve.  Kako su istakli treneri, prof. dr. Muris Đug, Ismet Kavgić i Dalibor Mičić, povreda nema, a svi borci su kondicijski, taktički i psihički spremni za protivnike, reprezentativce Turske i Srbije.

Najviše pažnje svakako izaziva meč večeri, posljednji u kojem će publika imati priliku gledati Salku Zildžića, miljenika bh. ljubitelja borilačkih vještina, koji je u BiH donosio tiule evropskog i svjetskog prvaka. Zildžić će za protivnika imati Abderrahima Chafaya, Francuza marokanskog porijekla, jedinog borca koji je u Mejdanu uspio poraziti najboljeg tuzlanskog kickboxera svih vremena.

-Ovo je moja kruna karijere, kada je sportski dio u pitanju i zaista se trudim da je okončam na najbolji mogući način. U protekla dva mjeseca sam dao svoj maksimum na treninzima, velikim dijelom učestovao i u organizaciji meča i vjerujem da će se sve to na kraju i isplatiti. Desili se ipak da izgubim, od navijača tražim da mi ne zamjere, jer će to onda značiti da na drugoj strani zaista imam boljeg pritivnika – poručio je Zildžić, istakavši da je Chafay izuzetno kvalitetan borac, koji je za razliku od njega, u protekle dvije godine ima dosta mečeva u kojima je redao pobjede.

Kroz sponzorske aranžmane do danas je distribuirano blizu 3000 pozivnica i ulaznica za „Noć šampiona“, što obećava dobro ispunjen Mejdan. Preostalih 2000 ulaznica se nalazi u prodaji i mogu kupiti se na prodajnim mjestima na Korzu i platou Mejdana po cijeni 10 KM.

Razloga da sutra budemo u Mejdanu je mnogo. Našeg šampiona Tuzla i BiH iz ringa trebaju dostojno ispratiti, a podatak da veliki dio prihoda od kupovine ulaznica ide u humanitarne svrhe, razlog je više da Mejdan sutra bude ispunjen do posljednjeg mjesta.

Manifestacije počinje u 20.30 h, a TV prijenos koji u koprodukciji rade TV Hayat i RTV TK, počinje u 21.00 h.

VIDEO SA NAJAVNE PRESS KONFERENCIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Program:

Predborbe, 20.30 h (3×2 min):

Maja Miljević (SRB) – Amra Selmić (BiH)

Nemanja Pantelić (SRB) – Faruk Gazdić (BiH)

Nikola Drobnjak (SRB) – Zejd Džananović (BiH)

Aleksandar Menković (SRB) – Amar Orić (BiH)

Igor Nistor (SRB) – Mirnes Vejzović (BiH)

Uvodne borbe, 21.20 h, (3×2 min):

Predrag Mijajlović (SRB) – Semir Delić (BiH), -64 kg

Şahin Aras (TUR) – Asim Hamza Selimović (BiH), -84 kg

Nikoa Stošić (SRB) – Denis Marjanović (BiH), -86 kg

Abdullah Cem Akin (TUR) – Mesud Selimović, -86 kg

Andi Đurđević (SRB) – Bahrudin Mahmić (BiH) ,-91 kg

Fatih Çimiç (TUR) – Elmin Živčić (BiH), + 91 kg

Borba večeri, 22.20 h(3×3 min):

Abderrahim Chafay (FRA) – Salko Zildžić (BiH) – 86 kg

 

Više informacija vezanih za „Noć šampiona VII“ može se naći na Facebook stranici “Noć šampiona Tuzla”.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.