“Zemlja djece u BiH”: I ove godine objezbjeđen školski pribor za 170 školaraca!

by admin
| 13:06

Udruženje ˝Zemlja djece u BiH˝ će, u partnerstvu s Udruženjem “Crveno-bijela-crvena radost” dati “vjetar u leđa” našim malim školarcima kako bi im dali dodatni motiv za dobar start u novoj 2015/2016 školskoj godini.

-Naime, u petak 28.8.2015.godine, biti će organizovana podjela školskog pribora za djecu koja su u stanju socijalne potrebe, a svakodnevni su polaznici aktivnosti organizovanih u “Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu u riziku” i TTC “Telex”, te će školski pribor biti podijeljen i korisnicima iz naših ciljnih naselja kao što su Kiseljak i Svatovac. Ovo je osma godina za redom kako Udruženje uspijeva obezbijediti novčana sredstva za kupovinu školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih kategorija. Školski pribor će dobiti ukupno 170, uključujući i 41 prvačića – saopštili su iz ovog udruženja.

Paketi sadrže osnovne stvari koje svako dijete treba imati tokom svog školovanja, a to su: sveske, olovke, pernice, geometrijski pribor, zadaćnice, blokovi i pribor za slikanje i ostalo, a za prvačiće su obezbijeđene i školske torbe.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.