Tuzlaci prikupljaju pomoć za Podrinje: Uključite se u akciju, konvoj pomoći kreće sutra!

by admin
| 10:40
1705 janja
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje za mir, obrazovanje i kreativnost (CMOK) iz Tuzle pokrenulo je aktivnosti na pružanju pomoći ugroženima od poplava i klizišta.

-Dobili smo pozive iz Cerske, Bratunca, Zvornika, Bijeljine, Janje i drugih ugroženih mjesta, u koja još nije počela stizati nikakva pomoć. Potrebe su izuzetno velike i radi se o najmanje 1.000 ugroženih porodica na ovom području. Jutros smo u saradnji sa našim prijateljima uputili nešto pomoći prema Bratuncu, ali to su male količine, koje su važne, ali nedovoljne da pokriju hranu stotinjak ljudi za jedan dan – istakli su u ovom udruženju.

Ukoliko se želite uključiti u akciju, to možete učiniti tako što ćete danas od 13.00 do 16.00 donijeti hranu i ćebad u prostorije udruženja (zgrada Tehnograda – preko puta Medicinske škole u Tuzli).

-Udruženje će osigurati prevoz i dostavljanje najugroženijim porodicama. Kada je hrana u pitanju, sve je važno, a molim vas ako kupujete hranu, vodite računa i o tome da korisnici nemaju gdje skuhati hranu, niti je čuvati otvorenu. Preporuka je da ukoliko kupujete proizvode, kupujete domaće, jer i tako pomažete Bosni i Hercegovini. Također, pozivamo volontere koji se žele uključiti i sutra putovati u Podrinje, kako bi pružili pomoć najugroženijima, da se prijave i budu u pripravnosti. Pozivamo i one koji su u mogućnosti da osiguraju prevoz, kombijima, autobusima, vozilima itd, da nam se jave. Molim vas šaljite sve upite, prijave i komentare na e-mail: cmok.tuzla@gmail.com ili na telefon 062 333 157 – saopšteno je.

(TI) / Foto: Poplavljene kuće u povratničkom naselju Janja

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.