“Pozorište bez granica 2015”: Publika ponovo ispunila Atelje, večeras predstava “Ne šetaj se gola” (FOTO)

by admin
| 7:15

Drugog dana Međunarodnog  festivala pozorišta sa područja Balkana “Pozorište bez granica 2015”, koji se održava u Tuzli od 25. do 29. augusta 2015. godine,  sinoć je na programu bila predstava “Dvije”.

Za odličnu izvedbu aktuelne priče smještene  u svako tranzicijsko društvo, pa i ono dobro poznato tuzlanskoj publici, glumice Anđela Fržop i Martina Tabula iz Amaterske družine Vodice, nagrađene su gromoglasnim aplauzom publike, koja je prostor Ateljea “Ismet Mujezinović” i sinoć ispunila do posljednjeg  mjesta.

Predstava Nesetaj se gola - najavnaVečeras će publika imati priliku vidjeti predstavu “Ne šetaj se gola” domaćina festivala Draft tetta Tuzla, rađenu po djelu  Georges Feydeaua, koja je premijerno uz odlične reakcije publike izvedena u junu ove godine.

Predstavu je režirao Enver Hasić Haš, a u predstavi igraju: Aldin Joldić, Almedina Salčinović, Silva Banović, Jasmin Salkić, Ivana Vidović i Irena Soldat.

Do kraja festivala publika će imati priliku vidjeti još predstave: 28.08.:”Predigra” (Teatar Harlekin Postojna, Slovenija) i 29.08.: “Trojan women” (Theatre and Movie House AKT Priština, Kosovo).

Festival je dio manifestacije Ljeto u Tuzli, a ulaz na sve predstave koje počinju u 20.20 h u Ateljeu “Ismet Mujezinović” je slobodan. U slučaju kiše, predstave će se igrati u unutrašnjem dijelu Ateljea.

Više fotografija sa sinoć odigrane predstave pogledajte u galeriji na našoj Facebook Fan stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.