(FOTO) Večeras od Tuzle do Lukavca: Najalarmantnije u Šićkom Brodu, Jala plavi poslovnu zonu!

by admin
| 20:37
1505 nocne 1
  •  
  •  
  •  
  •  

Vođeni informacijom da je došlo do poplave u Termoelektrani Tuzla, što na svu sreću nije tačno, naša ekipa je večeras posjetila nekoliko ugroženih lokacija na putu od Tuzle do Lukavca.

Na fotografijama u prilogu možete vidjeti da je vodostaj rijeke Jale u okviru uređenog korita kroz gradsko područje Tuzle koliko-toliko stabilan, dok je u njenom donjem toku nastao pravi haos.

I večeras je pod vodom veći broj objekata u naselju Bukinje, među kojima lokalna ambulanta, apoteka i niz objekata uz pružni prelaz u ovom naselju.

Petlja Šićki Brod nije u funkciji, a prohodni su dva kraka koji vode oz pravca Srebrenika ka Lukavcu i od Tuzle prema Srebreniku, te nadvožnjak Tuzla – Lukavac.

Objekat Interexa je poplavljen usljed izljevanja Mramorskog potoka, a u funkciji nije niti pješački most kod ovog objekta.

Voda je usljed izljevanja Mramaorskog potoka i Jale i došla i do većina objekata u poslovnoj zoni Poljane, te objekata uz magistralni put Tuzla – Lukavac (Piemonte, Štamparija Papir-Karton, Ledo…).

Inače, put Tuzla – Lukavac večeras oko 21 h je bio u potpunosti prohodan, a veće količine vode, koje nisu nepremostive za automobile, nalazile su se jedino na dionici od raskrsnice skretanja za Lukavac do TC Bingo.

Put prema HA Modrac je u potpunosti neprohodan.

Kompletnu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

 

Tekst i foto: Tuzlainfo team

1505 nocne 3

1505 nocne 2

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.