Za sada bez rizika: Higijensko-epidemiološka situacija u Tuzli stabilna

by admin
| 16:53
1505 siminhan 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnost Općine Tuzla danas je obavijestila javnost da su higijensko-epidemiološke ekipe JU Doma zdravlja i stručne službe JP Veterinarska stanica na terenu i da kontinuirano prate situaciju nastalu usljed obilnih padavina i pojave poplava i klizišta. 

Prema izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, JKP Vodovod i kanalizacija i JP Veterinarska stanica, trenutna higijensko-epidemiološka situacija na području općine Tuzla je stabilna, što znači da nema nikakvih rizika i opasnosti za ugrožavanje zdravlja stanovništva koje bi moglo biti uzrokovano trenutnom elementarnom nepogodom. 

Prema informacijama dobijenim od JKP Vodovod i kanalizacija, voda je na području grada Tuzle zdravstveno ispravna. O svim eventualnim promjenama građanstvo će biti blagovremeno obavješteno.

Kako upozorava i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, veliki priliv površinskih i otpadnih voda može ugroziti kvalitet vode, a što pogoduje nastanku i širenju zaraznih oboljenja koja se prenose vodom. Stoga se svaki građanin treba pridržavati preporuka Zavoda za javno zdravstvo u pogledu tretmana vode i higijene.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.