Vlada TK obezbjedila 469.000 KM: Povezan staž za 23 radnika državnih preduzeća

by admin
| 5:23

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzaća ostali ili ostaju bez posla.

Riječ je o 23 uposlenika od čega je 6 iz „Tvornice transportnih uređaja d.d. Tuzla, jedan iz „Livnice čelika“ d.o.o. Tuzla, šest uposlenika „Bosnia Valves“ d.o.o. Tuzla,  dva iz „Elektromontaže“ d.o.o. Tuzla, jedan uposlenik „Rudnika nemetala Kladanj“ d.o.o. Kladanj  i jedan iz „Poleta“ d.d. Tuzla te 6 uposlenika UI Elektromontaža” Tuzla u stečaju.

Iznos sredstava za realizaciju Programa je 469.435,91 KM a obezbjeđuju se iz Budžeta Tuzlanskog kantona, po Programu za sanaciju i restruktuiranje privrednih subjekata, pomoći privrednim subjektima u poteškoćama i kupovinu dionica ili udjela u privrednim društvima iz sredstva ostvarenih u procesu privatizacije i deponovanih kod Razvojne banke Federacije BiH (sredstva na ESCROW računu) za 2015. godinu.

Ovim programom biće uplaćeni dospjeli , a neuplaćeni doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje u cilju povezivanja staza radnika i to za preduzeca koja u strukturi kapitala imaju učešće državnog kapitala 51 % i više i u kojima Vlada TK vrši prava i obaveze upravljanja državnim kapitalom – saopšteni je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.