Dani alternativne umjetnosti u Tuzli: U junu prvo izdanje „ArTz“ festivala!

by admin
| 5:44
1405 artz

Festivalu alternativne umjetnosti „ArTz” po prvi put ove godine bit će održan u Tuzli, u periodu od 1. do 7. juna 2014. godine.

Festival podržan je od strane Fondacije tuzlanske zajednice i Općine Tuzla, predstavlja „novi talas” kulturnog života kroz umjetničke discipline atipične za Tuzlu, a koji je jedini festival u gradu koji pruža priliku mladim ljudima da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažujući ih kao mlade – potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce.

Festival umjetnosti „ArTz” za cilj ima i promociju mladih umjetnika (prvenstveno profesionalaca) koji svoj kreativni rad ostvaruju na području Bosne i Hercegovine, a zamišljen je kao sedmodnevni program sa cjelovečernjim aktivnostima i popratnim umjetničkim radionicama.

Lokacije na kojima će se festival održati su Atelje „Ismet Mujezinović”, kompleks Panonskih jezera i “BKC TK” Tuzla.

Programske sadržaje će činiti Drum & Bass show, baletni nastupi,audio-vizuelne elektronske radionice, ambijentalno pozorište, kino na otvorenom, ambijentalne promocije književnih uradaka,koncerti klasične i etno muzike, muzejske izložbe, Shakespeare on Screen & elizabetan theatre radionice …

(TI)