Počela Sedmica mira u školama TK-a: „Život nama vraća sve ono što drugima dajemo“

by admin
| 13:12
2301skola
  •  
  •  
  •  
  •  

U organizaciji Pedagoškog zavoda TK Tuzla i Kantonalnih i općinskih aktiva direktora  osnovnih i srednjih škola TK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK od 12. do 18. maja održat će se treća „Sedmica mira“ pod sloganom: „Život nama vraća sve ono što drugima dajemo“, a posvećena je aktivnostima, predstavljanjima, druženjima učenika iz  osnovnih i srednjih škola TK.

U „Sedmici mira“ organizuju se razne vrste aktivnosti, ne na bazi takmičenja: ko je bolji, nego na postulatima, konceptima Obrazovanja za mir: u različitosti je jedinstvo; pogled na svijet zasnovan na jedinstvu, mogućnost i sposobnost izbora / ne nametati takmičenja; kreiranje podržavajućeg okruženja; ohrabrivanje, a ne kritikovanje; karakteristike miroljubive civilizacije; vodstvo usmjereno ka jedinstvu; beskonfliktno rješavanje sukoba, te omogućavanje učenicima da se upoznaju, druže i vjeruju jedni drugima.

Shodno ovome, osnovne i srednje škole otvorit će svoja vrata i u „Sedmici mira“, roditeljima, prijateljima, lokalnoj zajednici predstaviti rad svojih učenika u vannastavnim aktivnostima (drama, recital, recitacija, folklor, moderan ples, izložbe likovnih radova, hor, debate i druge aktivnosti koje predstavljaju rad škole.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.