Vlada TK: Imenovan novi nadzorni odbor aerodroma

by admin
| 7:13
0205 aerodrom
  •  
  •  
  •  
  •  

Kako bi se ispitale indicije o narušenim procedurama tokom imenovanja Nadzornog odbora i Direktora JP Međunarodni aerodrom Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona nedavno je imenovala Skupštinu ovog privrednog društva. Na sjednici Skupštine društva preispitane su prethodno donesene odluke u vezi sa imenovanjem Nadzornog odbora i Uprave Aerodroma, te su, obzirom da je prethodnim članovima već i istekao mandat, imenovani novi članovi Odbora. Također, na sjednici je konstatovano i da su prilikom prethodnog izbora uočeni određeni propusti u procedurama za imenovanje Nadzornog odbora, a kasnije i imenovanje Direktora Društva.

Zadatak novoimenovanog Nadzornog odbora u narednom periodu jeste da stvori neophodne pretpostavke za funkcionisanje i dalji razvoj Aerodroma, kojeg Vlada Tuzlanskog kantona smatra strateškim projektom od vitalnog značaja za dalji razvoj Tuzlanskog kantona ali i cijele regije. Također, bit će provedene i zakonom predviđene procedure za imenovanje stalnih upravljačkih organa JP Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vlada Tuzlanskog kantona na ovaj način još je jednom pokazala svoju opredjeljenost da nastavi pružati podršku radu i daljem razvoju Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.