Prezentiran projekat: Bingo City centar Tuzla će imati multiplex kino i modernu kuglanu (FOTO)

by admin
| 11:54

Danas je u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u prisustvu saradnika i mnogobrojnih novinara, članovima uprave kompanije Bingo d.o.o. uručio građevinsku dozvolu za objekat Bingo City centar, čija je površina 38.498,63 m2,  a gradit će se na tri etaže, na lokalitetu stare fabrike “Kvin maya” u MZ Kreka.

„Bingo City centar ima višestruki značaj za Tuzlu jer će realizacija ovog ambicioznog projekta ponuditi veliki broj radnih mjesta kako u kompaniji Bingo tako i u malim i srednjim preduzećima, koja sarađuju sa ovom kompanijom. U prvom dijelu to će biti tokom same izgradnje objekata te nakon otvorenja trgovinskog centra. Grad Tuzla će ovim objektom dobiti jedan savremeni trgovinski centar po uzoru na velike svjetske i europske gradove, i zahvaljujem se kompaniji Bingo d.o.o. što će najveći objekat graditi upravo u svom rodnom gradu. Kompanija Bingo d.o.o. je već uplatila 1,5 miliona KM rente u budžet Grada Tuzle, što će biti iskorišteno za izgradnju 25 putnih pravaca.“ –  izjavio je gradonačelnik Imamović.

„Tržni centar u svom sastavu ima Hipermarket Bingo površine 6000m2, Restoran Bingo sa igraonicom i ljetnom baštom, Kuglanu Bingo Bowling (Brunswick) sa 12 staza, Cinestar kino (sa 5 kino dvorana), te prodajne objekte najpopularnijih evropskih i svjetskih brendova. Osim kompleksa Panonskih jezera, očekujemo da i naš centar bude turistička atrakcija po kojoj će Tuzla biti poznata“ – rekla je je Tatjana Paunoski PR ove kompanije.

Po prijemu građevinske dozvole započet će i priprema za izvođenje radova na projektu Bingo City centra. Planirani rok za završetak radova je kraj ljeta 2016. godine – saopšteno je iz Gradske uprave.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.