Sastanak Vlade TK s firmom „Envitec“: Turci zainteresovani za naše smeće

by admin
| 7:53
2904 deponija
  •  
  •  
  •  
  •  

Interesovanje za otpadnim materijama koje se nakupljaju u Tuzlanskom kantonu pokazala je turska firma „Envitec”, koja se bavi prikupljanjem, skladištenjem, reciklažom i uništavanjem svake vrste otpadnog materijala u skladu sa evropskim standardima i ima postrojenja u Turskoj i Njemačkoj. Njeni predstavnici su se jučer našli sa premijerom TK Bahrijom Umihanićem i ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdanom Karadžinom.

Cilj posjete je izrada fisibiliti studije o mogućnostima investiranja u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je bilo riječi o najadekvatnijem načinu zbrinjavanja svih vrsta otpada na području TK.
Predstavnici firme „Envitec” tokom susreta sa premijerom TK i resornim ministrom, prezentirali su način obrade i zbrinjavanja otpada.

Predstavnike turske kompanije zanimali su podaci koji ukazuju na količinu otpada i deponije u TK. Kako je predočeno na današnjem sastanku, firma „Envitec” na jednoj lokaciji deponuje i prerađuje sve vrste otpada, od industrijskog preko komunalnog do medicinskog. Osim ekološke, korist od ovog projekta može biti i kroz zapošljavanje novih radnika, što je ujedno i nastojanje Vlade Tuzlanskog kantona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.