Centar za socijalni rad Tuzla: Edukaciju za porodične psihoterapeute okončalo 20 polaznika!

by admin
| 7:16
2804 centar
  •  
  •  
  •  
  •  

Dvadeset polaznika edukacije za sistemske porodične psihoterapeute juče je  uspješno završilo prvu akademsku godinu. Prva bazična godina na kome su se polaznici upoznali sa osnovnim teorijskim konceptima vezanim za porodicu, sistemsku teoriju i rad različitih pristupa unutar sistemske terapije, trajao je 12 modula – saopšteno je iz Centra za socijalni rad Tuzla.

Polaznici edukacije su bili iz cijele BiH, a najviše ih je iz centara za socijalni rad sa područja  Tuzlanskog kantona. Ovu edukaciju  finansijski je   podržalo i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona.

Centar za socijalni rad Tuzla je u saradnji sa  Centrom za porodičnu terapiju iz Beograda organizovao ovu edukaciju koju  vode sistemski porodični terapeuti sa dugogodišnjim iskustvom  u radu i nosioci napredne internacionalne diplome iz porodične terapije Instituta za porodičnu terapiju u Londonu.

Već slijedećeg mjeseca počinje novi ciklus predavanja  iz druge godine  na kome će  edukaciju nastaviti  polaznici koji su uspješno  završili  prvu godinu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.