Politička akademija SDA: Program edukacije počelo stotinu polaznika u Tuzli

by admin
| 15:18
2604 akademija
  •  
  •  
  •  
  •  

U Tuzli je danas počela sa radom Politička akademija SDA – Program Tuzla. Oko stotinjak polaznika prve generacije Akademije imalo je priliku da skupa sa članovima Izvršnog odbora SDA Tuzla, vijećnicima SDA, članovima Izbornog štaba, članovima Savjeta i Komisija OO SDA Tuzla te Komisija Općinskog vijeća Tuzla, predsjednicima mjesnih odbora SDA i drugim članovima i simpatizerima Stranke učestvuje u seminaru pod nazivom  “ SDA – prioriteti djelovanja u aktuelnoj političkoj situaciji ; Političko djelovanje i politički sistem BiH.

Predavači su bili Senija Bubić članica Glavnog odbora SDA BiH, Hazim Rančić sekretar KO SDA TK i Salko Bukvarević predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla.

Teme o kojima se govorilo odnosile su se na načine djelovanja mladih unutar političkih stranaka, zatim na funkcionisanje i perspektive političkog sistema u BiH, organizacionu strukturu Stranke demokratske akcije i prioritete njenog djelovanja u aktuelnoj političkoj situaciji.

U prvoj generaciji Političke akademije SDA – Program Tuzla su polaznici ne samo iz Tuzle nego i iz drugih općina Tuzlanskog kantona, te i iz drugih kantona u BiH.

Trajanje Akademije je do oktobra ove godine, a sastoji se od osa modula. Zahvaljujući Političkoj akademiji SDA i Općinskom odboru SDA Tuzla, pohađanje Akademije za sve polaznike je besplatno.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.