MUP TK: Uhapšen 33-godišnjak osumnjičen za 14 krivičnih djela

by admin
| 6:54
2504 mup
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici iz Gračanice uhapsili su 33-godišnjeg Ž.H. privremeno nastanjen u Gračanici, zbog sumnje da je samostalno ili zajedno sa drugim licima na području općine Gračanica počinio više krivičnih djela teška krađa.

Prilikom kriminalističke obrade, otkriveni su počinioci ukupno četrnaest (14) krivičnih djela teške krađe, počinjenih u  proteklom periodu na području općine Gračanica, na štetu fizičkih i pravnih lica. Predmet otuđenja u ovim krivičnim djelima bila su dva putnička motorna vozila „Golf II“, tehnički uređaji, ribarski pribor, obuća, alkoholna pića, alat, bakarne cijevi i dr. predmeti.

Daljnjim radom na rasvjetljavanju krivičnih djela, u službenim prostorijama PU Gračanica izvršena je kriminalistička obrada nad više lica koja se mogu dovesti u vezu sa nekim od pomenutih krivičnih djela, te je oduzet određeni broj predmeta koji najvjerovatnije potječu iz istih.

O navedenom je upoznat kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će biti dostavljeni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.