„Let’s Do It- očistimo zemlju za 1 dan“: Tuzlaci čiste deponije na tri lokacije!

by admin
| 7:52
2504 lets
  •  
  •  
  •  
  •  

Pripreme za treću veliku akciju čišćenja „Let’s Do It- očistimo zemlju za 1 dan“ u Tuzli, privode se kraju.

-Let’s Do It tim poziva sve građane i građanke Tuzle da budu  dio jedne od najvećih  akcija na našem prostoru  u nedjelju , 27.04.2014.g. u 9:30h na mjestu centralnog okupljanja volontera kod Kina „Centar“, tačnije kod kipova Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića – pozivaju organizatori, koji ističu veliku podršku akciji od strane načelnika Jasmina Imamovića.

Nakon okupljanja, u 10:30h volonteri se upućuju na jednu od tri lokacije na kojima se radi akcija, a to su park Slana Banja, izletište Ilinčica i izletište Kiseljak.

-Aktivnosti potrebne za realizaciju ove akcije počele su još u oktobru 2013.g., s ciljem mobilizacije što većeg broja građana koji će dati svoj doprinos i prepoznati glavni cilj ovog projketa, a to je čišća i ljepša sredina za sve nas – rekao je Amar Kavgić, koordinator ovog projekta.

Prijave za učešće se do dana akcije mogu se vršiti na stranici www.letsdoit.ba ili na info- pultovima koji su postavljeni na prometnim mjestima u gradu u terminu od 11:00h do 13:30h. Oni volonteri koji se ne prijave do 27. aprila, moći će to uraditi taj dan na mjestu centralnog okupljanja.

Akciju u Tuzli su podržali NLB Banka d.d Tuzla i Red Bull Bosna i Hercegovina.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.