„Haos“ na raskrsnici „Hotel Tuzla“: Teži kvar semaforskog uređaja, neizvjestan termin popravke

by admin
| 11:26
1504 semafor htuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Učesnici u saobraćaju koji koriste raskrsnicu kod Hotela Tuzla, jednoj od najprometnijih na južnoj tuzlanskoj saobraćajnici, svakodnevno su svjedoci pravog saobraćajnog kolapsa, posebno u jutarnjim i popodnevnim satima.

Razlog otežanom odvijanju saobraćaja je kvar semaforskog uređaja na raskrsnici ulica Obala Zmaja od Bosne i ZAVNOBIH-a, koji u JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla, bezuspješno pokušavaju otkloniti još od 15. aprila.

– Radi se o težem kvaru semaforskog uređaja koji nismo u mogućnosti otkloniti bez suradnje sa proizvođačem uređaja. Shodno tome, proizvođač uređaja je odmah po detektovanju kvara obavješten o istom i od proizvođača je zahtjevano hitno otklanjanje kvara. Servisni tim proizvođača je do ovog trenutka u dva navrata bezuspješno radio na otklanjanju kvara – rečeno nam je u JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla, nadležnom preduzeću za održavanje semaforske signalizacije u Tuzli.

Ekipe „SIK-a“ su svakodnevno na terenu, a još uvijek je neizvjesno kada će kvar biti otklonjen. Svjesni su i kompleksnosti spomenute raskrsnice i blizine OŠ „Jala“ čiji učenici u velikom broju moraju proći kroz saobraćajni „haos“ koji vlada već devet dana.

– Za danas je također planiran nastavak radova na otklanjanju kvara. S obzirom na težinu kvara, nismo u mogućnosti prognozirati kada će semaforski uređaj nastaviti sa normalnim funkcionisanjem. Od nastanka kvara u više navrata smo obavještavali MUP TK, Policijsku upravu Tuzla, Policijsku stanicu Centar, a dobili smo usmene garancije da će učiniti sve što je u njihovoj moći za uspostavljanje što sigurnijeg saobraćanja predmetnom raskrsnicom, barem u terminima veće frekvencije vozila – ističu iz JKP „Saobraćaj i komunikacije“ u odgovoru na upit Tuzlinfo.ba portala.

Saobraćajne patrole PU Tuzla su svakodnevno prisutne na spomenutoj raskrsnici, ali isključivo vodeći računa o prelasku ulice učenika obližnje škole.

(Tuzlainfo / A. V.) / Foto: Nadzorne kamere JKP “SIK” Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.