Školska patrola na ulicama Tuzle: Učenici petih razreda nastavili sa dijeljenjem letaka

by admin
| 6:22
2304 patrola
  •  
  •  
  •  
  •  

Učenici su jučer u organizaciji radne grupe „Pješak“, zajedno sa službenicima policije zaduženih za rad policije u zajednici, policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili.

Edukativni leci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Učenici petog razreda  J.U.O.Š. „Brčanska Malta“ Cipurković Amna i Okanović Adi, su na pješačkom prelazu kod osnovne škole “Centar” u ulici Kulina bana i na raskrsnici “kod Crveni 7” zajedno sa službenikom policijske stanice Centar – Rankom Josićem, upozoravali pješake na eventualne prekršaje dijeleći im pritom edukativne letke.

Kahrić Lejla i Avdić Ademir,učenici petog razreda J.U.O.Š. „Simin Han“:, su na pješačkom prelazu na Sjenjaku u ulici 15.maj zajedno sa službenikom policijske stanice Istok – Enverom Hodžićem, upozoravili pješake.

Učenici petog razreda J.U.O.Š. „ Mramor“ Bajrić Elma i Dalipi Muharem, na raskrsnici “kod Nipexa” na magistralnom putu zajedno sa službenicima policijske stanice Zapad – Okić Nedimom i Bašić Nerminkom, upozoravili učesnike u saobraćaju na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.