Novo priznanje: Panonska jezera na web stranici Svjetske turističke organizacije UN-a

by admin
| 6:08
2304 panonska jezera
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je Općina Tuzla od Svjetske turističke organizacije UN-a (UNWTO), dobila drugu nagradu „Odisej 2012“ – za inovacije u javnim politikama i upravljanju, za projekat „Valorizacija prirodnog naslijeđa – Panonska slana jezera u Tuzli“, Panonska jezera i Općina Tuzla su predstavljeni i na zvaničnoj web stranici Svjetske turističke organizacije.

Općina Tuzla i Panonska jezera predstavljeni su na UNWTO web stranici, u okviru stranice „Mreža znanja“ (http://know.unwto.org/content/pannonian-salt-lakes-tuzla-municipality-tuzla):

„Općina Tuzla pretvorila je divlju akumulaciju slane vode u najveće vještačko slano jezero u Evropi, Panonsko jezero, koje u toku ljetnog perioda kreira mediteransku atmosferu u gradu. Tuzla je postala jedini grad u svijetu u kojem su slana jezera, slani vodopadi i plaža smješteni u centru grada. Nekada industrijska zona Tuzle sada je pretvorena u uspješan turistički kompleks u Bosni i Hercegovini i najveću konkurentnu prednost Tuzle, koji je transformisao imidž grada i privukao oko 400,000 posjetilaca u 2012. godini.”

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.