Uvijek postoji izbor: Naredne sedmice u Tuzli počinje konferencija za mlade

by admin
| 7:03

„There is always a choice “ – Civil courage in times of war and peace (Uvijek postoji izbor – Civilna hrabrost u vremenu rata i mira) naziv je konferencije za mlade koja de se održati u Tuzli od 27.08 do 30.08.2015. godine.

Mladi učesnici dođaja koji će se održati na pet različitih lokacija: Trg slobode, Međunarodna galerija portreta, Dom mladih, Kuda plamena mira i Bosansko kulturni centar u Tuzli, dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i Italije.

Oni će kroz debate, edukativne radionice i panel diskusije predložiti  odgovarajuće metode i građanske akcije za budućnost bez nasilja.

Također, ova konferencija će biti i mjesto za refleksiju i razmjenu dobrih praksi i projekata između mladih koji su aktivni u NVO sektoru. Mladi su i dalje pozvani da prisustvuju na ovoj konferenciji! Više o tome na njihovoj Facebook stranici

Organizatori su Forum Civil Peace Service (forumZFD) u BiH i Post-Conflict Research Center u BiH (PCRC) u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom (ORC) Tuzla, zatim IPAK-Mladost gradi bududnost iz Tuzle, Humanity in Action BiH, EUROCLIO-HIP BiH, Mladi Volonteri (Visoko), Srce Grad (Goražde), Mreža za izgradnju mira BiH (Network for building peace) i pax christi Aachen (Njemačka).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.