Kako je poslovao UKC Tuzla: Prihodi veći od 100 miliona KM, dobavljačima duguju 44 miliona KM!

by admin
| 14:57
ukc tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Milionska dugovanja JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, nanovo se aktueliziraju svake godine kada njihov Izvještaj o poslovanju bude na dnevnom redu Vlade TK.

Posljednji izvještaj za 2013. godinu javnosti, koji se na stolu Vlade TK našao danas, prezentirao je podatak da obaveze prema dobavljačima ove zdravstvene ustanove iznose čak 44 miliona KM, dok su ukupni prihodi ostvareni u iznosu većem od 100 miliona KM, dok je plan izvršen sa 96,28%.

Prema Izvještaju tokom protekle godine ukupno urađeno je 3.197.745 pregleda i usluga što je za 3,4% više u odnosu na isti period prethodne godine. Hospitalizirano je 45.779 bolesnika, prosječna dužina liječenja ostvarena je u trajanju od 6,92 dana, ukupno je izvršeno 24.666 različitih operacija.

Istaknuto je da je smanjenje iskorištenosti posteljnog fonda rezultat je organizovanja dnevne bolnice i dnevne hirurgije, kao i otpuštanja preko vikenda pacijenata koji ne zahtijevaju intenzivan bolnički

Tokom 2013. godine rješena su osnivačka prava nad JZU UKC Tuzla, a po osnovu istih su suosnivači Skupština Tuzlanskog kantona i Parlament Federacije Bosne i Hercegovine. U narednom periodu za očekivati je da će biti regulisani međusobni odnosi suosnivača potpisivanjem Ugovora koji je trenutno u fazi izrade. Također, jedan od bitnih momenata koji bi trebao da utiče na dalje poslovanje JZU UKC Tuzla su usvojene Mjere za prevazilaženje postojećeg stanja sa Prijedlogom sanacije deficita odnosno gubitka JZU UKC Tuzla.

Ukupan dug JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, nije prezentiran u informaciji za javnost.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.