GRAPOS-EXPO: Danas u Gračanici počinje Međunarodni sajam poduzetništva i obrta

by admin
| 5:38
2204 grapos
  •  
  •  
  •  
  •  

Od danas 22. pa do 25. aprila u Gračanici će biti održan 5. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2014“.

Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica, uz sponzorstvo BH Telecoma, Kovan – Eko line i HST CNC technik, uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade TK.

Cilj organizacije sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokom nivou organizacije i standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima.

O tome najbolje govori podatak da ove godine na 124 štanda izlaže 278 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Italije, Austrije i Njemačke, a očekuje se i do 25.000 posjetilaca. Sajam se organizuje na 5.200 m² zatvorenog i 15.000 m² otvorenog prostora.

I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda, bogat konferencijski program i pregršt vansajamskih aktivnosti, među kojima svakako treba spomenuti  prezentaciju Nogometnog saveza i nogometne reprezentacije BiH, kao dio stvaranja pozitivne atmosfere pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ceremonija otvaranja počinje u 11 sati, a na otvaranju će hovoriti Nedžad Nuhanović, direktor sajma, Nusret Helić, načelnik općine Gračanica, NJ.E. Roland Gilles, ambasador R Francuske u BiH i Bahrija Umihanić, premijer TK, koji će ujedno zvanično i otvoriti sajam.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.