Akcija SIPA-e u Tuzli: Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za nezakonito zapošljavanje

by admin
| 9:57
1212 zatvor
  •  
  •  
  •  
  •  

U koordiniranoj akciji koju je vodilo Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, u saradnji sa pripadnicima državne Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA), jutros je slobode lišeno 5 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u nezakonitom zapošljavanju u Kazneno popravnom zavodu Tuzla u ranijem periodu.

Slobode su lišene osobe inicijala H.H., R.M., N.S., F.B. i A.S.

Pripadnici SIPA-e su, uz saglasnost ovog Tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, jutros izvršili pretrese na tri lokacije u Tuzli. U toku je kriminalistička obrada, te će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Tužilaštva.

Radi se o aktivnostima koje je Tužilaštvo, u saradnji sa pripadnicima Agencije za istragu i zaštitu, koordiniralo u nekoliko prethodnih mjeseci.

Više informacija će se javnosti i medijima prezentirati nakon što ove osobe budu predate u nadležnost Tužilaštva i bude donesena naredba o provođenju istrage. Postupajući tužilac će, nakon ispitivanja osumnjičenih, razmotriti stavljanje prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Aktivnosti vezane za istragu o nezakonitostima u zapošljavanju u KPZ-u će se nastaviti i u narednom periodu.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.