GIPS izašao kao pobjednik: Grad Tuzla će subvencionirati prijevoz od novca svih građana!?

by admin
| 17:27

DD GIPS Tuzla na svojoj web stranici danas je objavio jučer potpisani sporazum postignut između ovog preduzeća i Grada Tuzla, a koji je dao odgovore na mnoga pitanja vezana za najavljeno vraćanje cijena usluga javnog prijevoza u Tuzli na nivo prije poskupljenja.

Kako je navedeno u sporazumu, koji objavljujemo u nastavku teksta, pobjednik u jednomjesečnom “naduravanju” je DD GIPS Tuzla, jer će i dalje imati monopol na usluge javnog gradskog prijevoza, dok će se subvencioniranje prijevoza određenih kategorija vršiti iz Budžeta Grada Tuzle

Da će sporazum između dvije strane plaćati građani Tuzle, čiji će Budžet biti umanjen sa “subvencije” koje će ići u kasu privatnog prevozničkog preduzeća, iz službi Grada Tuzle i Gradskog vijeća nisu spominjali, pa ostaje upitno na kakve reakcije će takva odluka naći kod onih koji pune gradski budžet.

Također u trećem poglavlju sporazuma je navedeno da će u narednom periodu biti razmatran prijedlog “cjelovitog uređenja gradskog prijevoza vezan za inicijativu DD GIPS za stanice istok i zapad”, što nagovještava da bi gradske vlasti mogle popustiti pred dugogodišnjom inicijativom DD GIPS Tuzla da se linije drugih prijevoznika u Tuzlanskom kantonu, koji voze prema Tuzli, završavaju na stanicama istok i zapad.

U tom slučaju bi putnici u Simin Hanu ili stanici Siporeks bili primorani presjedati u autobuse DD GIPS Tuzla, koji bi jedini imali priliku vršiti usluge javnog prijevoza u gradskom području. Dođe li do takvog rješenja, troškovi putnika bi bili znatno veći, kao i prihod DD “GIPS” Tuzla.

Ukoliko ne slijedi drugo poluvrijeme u “sapunici” oko problema javnog gradskog prjevoza,, DD GIPS Tuzla je iz cijele priče izašao kao veliki pobjednik, a na štetu građana i Budžeta Grada Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

2008 sporazum

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.