Univerzitet u Tuzli: Proširenje saradnje sa javnim univerzitetima u Makedoniji

by admin
| 5:36
1504 univerzitet
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavnik ambasade Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini, gospodin Valentin Mitrovski posjetio je jučer Univerzitet u Tuzli gdje je razgovarao s rektorom prof. dr. sc. Enverom Halilovićem i istakao važnost saradnje dviju institucija, razmjene ideja i novih projekata. Posebno se osvrnuo na mogućnost saradnje u oblasti zdravstva i informacionih tehnologija.

Rektor Halilović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je došlo do ove posjete, pohvalio rad ambasade R. Makedonije u BiH i prezentirao dosadašnju saradnju sa univerzitetima iz Makedonije,  Univerzitetom  Sv. Ćirilo i Metodije iz Skopja, Državnim Univerzitetom  u Tetovu i Univerzitetom Sv. Kliment Ohridski sa kojima Univerzitet u Tuzli ima potpisan ugovor o saradnji.

Na sastanku je usaglašeno da će se u narednom periodu raditi na proširenju akademske  saradnje  između Univerziteta u Tuzli i javnih univerziteta  u Makedoniji, a posebno je istaknuta moguća saradnja u oblasti zdravstva i realizaciji zajedničkih projekta iz te oblasti.

Uz zadovoljstvo usaglašenim oblicima saradnje, najavljen je nastavak razgovora na temu implementacije postignutih dogovora, a u cilju jačanja saradnje.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.