Sloboda protiv GOŠK-a traži iskupljenje: Ćiro Blažević najavljuje ratničku ekipu!

by admin
| 16:37
1104 ciro
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon poraza u Gračanici, „crveno-crni“ ponovo love bodovni zaostatak za Biščanima. Tako će Ćirini izabranici sutra na Tušnju odmjeiti snage sa GOŠK-om, tražiti pobjedu, te osluškivati rezultat iz Čapljine, gdje igraju istoimeni domaćin i Jedinstvo.

“Poraz u Gračanici je uozbiljio klimu u svlačionici, a posljedice toga su strogoća. Uz sav respekt prema protivniku, očekujem našu pobjedu. Ako GOŠK misli da će se vaditi kod nas, odmah im kažem da je to iluzija”, kazao je danas Miroslav Ćiro Blažević.

Kako kaže “trener svih trenera”, iskupljenje pred domaćom publikom doći će uz maksimalan angažman svih koji se suprotstave Gabeljanima.

“Fizički smo spremniji od svakog protivnika i možemo svakoga pobijediti! Ako moji igrači to ne učine, zna se gdje je razlog toga – u glavama! Posao kojim se igrači bave je permanentno potvrđivanje. Sutra ćete vidjeti jednu ratničku ekipu koja ništa neće prepustiti slučaju. Onaj prvi koji bude davao naznaku da ne ide 200 na sat, odmah leti napolje!”.

Nakon poraza na Lukama među domaće navijače uvukla se doza zebnje da će se mnogo teže doći do željenog cilja, no Blažević o toj temi kaže:

“Imamo još devet kola. To nije malo, a liga je čarobna u kojoj svako svakoga može pobijediti. Naravno, pod uvjetom da se nisu dogovorili. A to je jedna strašna pojava koja među klubovima može samo stvarati neprijatelje. To je nešto strašno, toga nema ni u Africi! I ja se ponekad zabrinem, no moj Denis (Karić op.a.) mi puno pomaže. Kad je najteže on kaže: ‘Mi smo najbolji i sve ovisi o nama!’, što je poenta svega!”.

Blažević uoči utakmice protiv GOŠK – a može računati na sve prvotimce.

Utakmica se igra sutra (subota) u 16 sati, a u prodaju su puštene po 3.500 ulaznica za zapad (5 KM) i sjever (3 KM).

(Tuzlainfo / fksloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.