Novo rukovodstvo Stranke za BiH Tuzla: Adnan Sijerčić predsjednik i u naredne četiri godine

by admin
| 11:02
1004 stranka za BiH
  •  
  •  
  •  
  •  

Stranka za Bosnu i Hercegovinu Tuzla je prije desetak dana održala Reizbornu Skupštinu koja je bila produkt i potreba sve većeg broja novih članova kojima je pružena mogućnost da na demokratski način budu birani u najviše stranačke organe – saopšteno je iz ove stranke.

Nedavna integracija sa BPS-om je također bila dodatni razlog za održavanje Skupštinaejer je stranci pristupio veliki broj visoko-obrazovanih kadrova, kojima je također upravo putem Skupštine pružena mogućnost da biraju i budu birani.

Novi saziv Savjeta izabran na pomenutoj skupštini je u utorak 08.04.2014. godine, shodno Statutu stranke imao obavezu birati predsjednika, pet potpredsjednika i članove Kantonalnog vijeća.

Na mandat od četiri godine za predsjednika je ponovo jednoglasno izabran dipl. ecc iz Tuzle Adnan Sijerčić, a za potpredsjednike su izabrani: Dr. Emir Arnautalić, Prof. Dr. Enes Huseinagić, Prof. Nihad Zahirović, Prof.dr Alen Kapidžić i Alija Šehović

Za delegate u Kantonalno vijeće su izabrani: Dipl. ecc. Adnan Sijerčić, Prof.dr. Kenan Mandžić, Dr. Amir Arnautalić, Prof. Dr. Mirsada Prašo.

U narednom periodu zbog sve većeg broja novih članova, prije svega mladih Tuzle, svoje Re-Izborne skupštine održaće i Asocijacija mladih i Asocijacija žena Stranke za BiH Tuzla.

-Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji političke ciljeve i ideje Stranke za BiH prepoznaju kao svoje da se uključe u ove izborne procese. Koristimo ovu priliku,također  da svim članovima i simpatizerima stranke čestitamo 13. April, Dan osnivanja Stranke za BiH, kada je prije 18 godina održana Osnivačka skupština u Sarajevu, te sve građane pozovemo na Svečanu akademiju koja će se ovim povodom održati u BKC-u Živinice u nedjelju 13. Aprila sa početkom u 19 sati – saopšteno je iz Press službe S BiH Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.