Doček prvaku Evrope: Ovacije i aplauzi Emiru Čerkezoviću pred oko 1.000 Tuzlaka

by admin
| 18:44

Emir Čerkezović, član OKK Sloboda Tuzla, zlatni reprezentativac kadetske košarkaške selekcije BiH dočekan je na platou ispred tuzlanske Kapije, gdje se nalaze i prostorije kluba za koji nastupa.

Kako piše Bportal.ba, ovacijama, pjesmom i aplauzom, dočekalo ga je blizu 1.000 Tuzlaka.

-Hvala vam svima. Meni ovo sve izgleda kao san, još uvijek. Prošlo je tri dana od osvajanja zlata. Sinoć nas je u Sarajevu fantastično dočekalo mnogo ljudi. Gledajući sada ovako sve vas, ne mogu vjerovati da ste tu zbog mene. Hvala još jednom – kazao je u kratkom obraćanju svojim sugrađanima Čerkezović.

Doček su mu priredili OKK Sloboda Tuzla, te Sportski savez grada Tuzla. U ime Sportskog saveza, obratila se njegova predsjednica i proslavljena košarkašica i prvakinja Evrope sa Jedinstvom, Mara Lakić Brčaninović.

-Emir je jedno zlatno dijete koje je u proteklih mjesec dana na najsjajniji način predstavilo grad Tuzlu, OKK Slobodu i BiH. Trebamo biti ponosni na njega, a on je svima vama mladim ljudima, dokaz i primjer, da se sve može postići, ako se to istinski želi-kazala je Mara.

U ime kluba dobrodošlicu je zlatnom tuzlanskom Zmaju poželio doktor Mensur Hadžibeganović.

Svojim dolaskom podršku su mu pružili i brojni sportisti i javne ličnosti grada Tuzle, među kojima je bio i Zlatan Saračević, velikan jugoslovenske i bh. atletike, te njegovi drugovi i treneri iz kadetske selekcije OKK Sloboda Tuzla. Uz njega su svakako bili majka Fikreta, otac Mujo i brat Edin.

(Tuzlainfo.ba/Bportal)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.