Prezentacija u Tuzli: Četiri njemačke firme predstavile rješenja za bh. rudarsku industriju

by admin
| 10:40
0404 eep
  •  
  •  
  •  
  •  

Četiri njemačke firme, koje se planiraju predstaviti i na predstojećem Međunaronom sajmu energetike u Tuzli „Energa 2014“, jučer su u Tuzli održale prezentaciju svojih proizvodnih i uslužnih asortimana.

Organizator jučerašnjeg skupa je firma Elektro – Elektronik Pranjic (EEP), poznato evropsko ime kada je u pitanju elektronika i hidraulika u rudarstvu. Pored njih usluge, proizvode i razvojne programe predstavile su i firme CFT (kompaktne filterske stanice), Halbach & Braun (rudarske mašine) i KAMAT (visokotlačne pumpe).

-Naš osnivač, gospodin Kruno Pranjić, rođeni je Bosanac i zbog toga nam je posebno zadovoljstvo raditi na ovim prostorima. Sve četiri firme su značajno zastupljene na svjetskom tržištu kada je u pitanju industrija podzemne ekplotacije ugljena. Poznato je da je ta industrija posebno zastupljena u Bosni i Hercegovini i tuzlanskog regiji, gdje smo prisutni već četiri godine, a današnja prezentacija i nastup na predstojećem sajmu u Tuzli, način je da ovdašnjoj industriji ponudimo rješenja sa kojima će biti konkurentniji na tržištu – istakao je  Andreas Unterbäumen – Pranjic, iz firme Elektro – Elektronik Pranjic.

Firma EEP je na prošlogodišnejm sajmu „Energa“ u Tuzli ostvarila zapažen nastup i već su potvrdili svoje učešće na Međunarodnoj sajmu „Energa 2014“, koji će se održati od 10.-13. juna 2014. godine.

-Za interesovanje ovako velikih kompanija za ovdašnje tržište, dijelom je zaslužna i „Energa“, koja postaje prepoznatljivo ime kada je u pitanju sajamska oblast energije, industrije i rudarstva. Vjerujemo da će se saradnja sa EEP-om i kompanijama čije smo programe danas vidjeli proširiti i na veći broj kompanija sa zapadnoevropskog tržišta, kojima je tržište BiH i cijele regije sigurno interesantno – rekao nam je Zlatko Alidžanović predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici: bh. rudnika, brojinih firmi iz Tuzlanskog kantona, naučnih institucija, studenti Rudarsko-geološkog fakulteta iz Tuzle i drugi gosti koji su pokazali veliko zanimanje za prezentacije.

Tuzlainfi / Promus media – PR tim sajma i konferencije „Energa 2014“

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook Fan stranici

2404 eep 3

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.