Univerzitet u Tuzli: Ministru Kuniću prezentirana otvorena pitanja univerziteta i Vlade TK

by admin
| 17:40
0101 univerzitet
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas su ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kunić i rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović održali su radni sastanak, na kojem su razgovarali o aktelnim pitanjima, te planovima i ciljevima rada Ministarstva i Univerziteta.

Tokom sastanka govoreno je o strateškim pitanjima koja se odnose na razvoj Univerziteta u Tuzli, poput rekonstrukcije, adaptacije i sanacije postojećih objekata unutar Kampusa Univerziteta u Tuzli, mogućnostima zapošljavanja novog akademskog kadra, statusu drugog i trećeg ciklusa studija, potrebi donošenja Pravilnika o akreditaciji i eksternoj evaluaciji, novih standarda i normativa rada na Univerzitetu, donošenje novog Zakona o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona kao i pitanju upisne politike i predstojećem konkursu za upis studenata u prvu godinu studija.

Rektor Halilović je posebno istakao rad sa trezorom i teškoće sa kojima se Univerzitet susreće, te pitanje prostora Doma armije Federacije BiH.

Dogovoreno je da se naredne sedmice održi radni sastanak delegacija Univerziteta i Ministarstva na kojem će se razgovarati o programu rješavanja otvorenih pitanja – saopšteno je iz Službe za odnose s javnostima Univerziteta u Tuzli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.