Mijenja optuženog Torića: Almira Hurić imenovana za direktoricu ZZO TK-a

by admin
| 14:33
2307 zavod

Vlada Tuzlanskog kantona imenovala je Almiru Hurić dipl.ecc. iz Tuzle zaposlenu u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na period na najviše tri mjeseca.

Ovo imenovanje neophodno je kako se ne bi blokirao rad Zavoda, a time i cjelokupnog zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona. Naime, zbog nedavnih dešavanja i nefunkcionisanja Vlade Tuzlanskog kantona nije bilo moguće provesti postupak za izbor i imenovanje novog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona – saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK-a.

Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u decembru prošle godine su uhapsili tadašnjeg tek imenovanog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) TK Velida Torića, nakon čega je protiv njega i federalnog poslanika iz Stranke za BiH Midhata Osmanovića, podignuta optužnica u kojoj je navedeno da su zloupotrebom položaja ili ovlasti i nezakonitim posredovanjem ostvarili nezakonitu imovinsku korist.

(Tuzlainfio)