Završen futsal turnir u Par Selu: Prvo mjesto i 3000 KM za Armensu iz Tuzle (FOTO)

by admin
| 17:51

Četvrti po redu noćni futsal turnir Par Selo Cup 2015 zavšen je jučer, a po prvi puta šampionsku titulu je osvojila ekipa Armensa Team Tuzla.

Oni su u odličnom finalu nakon preokreta savladali ekipu Tom Cat Tuzla sa 4-2.

Kišno vrijeme nije spriječilo preko 500 gledalaca da uživaju u finalnom danu turnira u prekrasnom ambijentu novog futsal igrališta u Par Selu.  Ekipa Armensa Team Tuzla, turnir je tako završila dominantno, sa svim pobjedama na turniru, bogatija za novčanu nagradu od 3000 KM.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Tom Cat Tuzla uz nagradu od 1000 KM. Treća je bila momčad BSO Živinice uz nagradu od 500 KM. Četvrto mjesto zauzela je ekipa Multi-kulti Ulm uz nagradu od 100 KM.

Sve momčadi dobile su diplome, a prve tri i pehare za svoj uspjeh. Organizator je nagradio i najbolju fair play ekipu i najbolje pojedince sa po 100 KM i diplomama, i to: fair play ekipa: 27 maj Jusići; najbolji strijelac: Almir Umihanić (12 golova-BSO Živinice); najbolji golman: Davor Divković (Armensa Team Tuzla) i najbolji igrač turnira: Maid Ramić (Armensa Team Tuzla).

Par Selo Cup 2015 je tako nakon 16 dana odličnog futsala uspješno okončan.

– Udruga Mladih Par Selo-Dubrave se kao organizator zahvaljuje svim ekipama i navijačima na fer i sportskoj igri i ponašanju. Posebnu zahvalnost dugujemo svim sponzorima i donatorima Par Selo Cupa jer je ove godine Udruga uz njihovu pomoć uspjela da asfaltira podlogu igrališta na kojoj se igra PSC i na taj način stvorila preduvjete za još kvalitetnije turnire u idućim godinama – istakli su organizatori.

(Tuzlainfo.ba)