Miroslav Blažević pred derbi sezone: Ako pobijedimo, istrčat ću počasni krug!

by admin
| 13:33
0603 ciro

Miroslav Blažević je djelovao raspoloženo na današnjoj konferenciji za medije uoči derbija sezone. Čini se da je i njega preplavila pozitivna energija i euforija koja vlada u gradu uoči sraza najbolje dvije ekipe Prve lige FBiH – navodi se na početku informacije sa današnje press konferencije FK Sloboda, a koju prenosi fksloboda.ba

“Respektiramo ekipu Jedinstva, ali sutra na Tušnju ne razmišljamo o neuspjehu. Bio bih sretan i minimalnom pobjedom, a ukoliko nam se ukaže prilika za uvjerljiviji trijumf, sigurno ćemo je iskoristiti”, poručio je šef struke „crveno-crnih“.

Na upit novinara šta ukoliko Sloboda ne ostvari pobjedu, “trener svih trenera” je uzvratio:

“Kako me to možeš pitati, kad o porazu ne smijem ni pomisliti! Ali ako se to dogodi, poslije ću biti u tami svoje kože, muku svoju mučiti, i opet se nadati. Ali, sve ćemo učiniti da pobijedimo!”, te nastavio:

“Nije Jedinstvo bilo kakva momčad. Naprotiv, odlični su. Ali, mi nemamo izbora i svaka opcija osim pobjede ne dolazi u obzir. A da će biti teško, hoće. Ne smijemo ni razmišljati da jurimo s 3:0, ali ako bude prilike, u šta sumnjam, iskoristit ćemo je. No, nemam razloga da ne vjerujem u našu pobjedu kakva god bila.”.

Posljednje pitanje na konferenciji za medije upućeno Blaževiću bilo je “Šta ukoliko pobijedite?”, na šta je popularni Šef bez ustezanja rekao:

“Ako pobijedimo, istrčat ću počasni krug oko stadiona!”.

U derbiju sezone u timu Slobode neće biti Efendića (tri žuta kartona), no ostatak tima je spreman za veliki izazov.

Azmir Husić, predsjednik našeg Kluba medije je upoznao sa organizacijom same utakmice:

“Za ovaj meč biće angažovano 200 policajaca i preko 40 zaštitara i redara. Ovim putem sa sigurnošću mogu reći da će biti stvoreni svi uslovi da gledaoci dođu na Tušanj i uživaju u ovoj utakmici. Po prvi put, otkako sam predsjednik Slobode na stadion ću povesti cijelu svoju porodicu, suprugu i četvero djece. Tušanj će biti mjesto gdje će svi ljudi bez problema moći dovesti svoje porodice i uživati u utakmicama našeg tima! – istakao je Husić.

Utakmica se igra sutra (subota) sa početkom u 15 sati, a u direktnom TV prijenosu će je emitovati RTVTK-a.

(Tuzlainfo/fksloboda.ba)