Jeftino politikanstvo: Nema „skandala“, prijenos utakmice Sloboda-Jedinstvo na RTVTK!

by admin
| 20:44
0909 tv prijenos
  •  
  •  
  •  
  •  

Mirnes Ajanović, vijećnik BOSS-a u OV Tuzla, u januaru je gostujući na FACE TV ničim izazvan Senadu Hadžifejzoviću, vlasniku te TV kuće ponudio da njegova televizija uživo prenosi derbi Prve nogometne lige FBiH, koju 29. marta na Tušnju igraju Sloboda i Jedinstvo.

Tada je to nekoliko portala prenijelo kao „važnu“ informaciju, neki zbog toliko potrebnih klikova, a neki jer će se to gospodinu Ajanoviću svidjeti.

Dva mjeseca poslije, kada od jeftine fore Mirnesa Ajanovića nije bilo ništa, on je putem medija optužio upravu FK Sloboda, koja je prema njemu izazvala „skandal“ uskraćujući privatnoj TV kući iz Sarajeva, da samo zato jer je to Mirnes Ajanović obećao, besplatno prenosi utakmicu sa Tušnja?!?

U svom pravdanju zbog nerelaizacije pompezno najvljenog prijenosa, Ajanović je otišao tako daleko da je iznio i informaciju da iako pravo na prijenos spomenute utakmice ima RTVTK, da je zbog „zabrane“ uprave kluba ni oni neće prenositi.

Da nema nikakve zabrane i da će gledatelji programa RTVTK u skladu sa postojećim ugovorom ove TV kuće i FK Sloboda u subotu od 15 sati u direktnom TV prijenosi gledati utakmicu sa Tušnja, potvrdili su iz sportske redakcije RTVTK.

-U subotu u 15 sati u direktnom prijenosu u programu RTVTK možete pratiti veliki derbi Prve nogometne lige FBiH Sloboda – Jedinstvo. Svi oni koji nisu u mogućnosti da susret prate na stadionu Tušanj, TV Tuzlanskog kanton je obezbjedila ekskluzivni prijenos – navedeno je u informaciji na zvaničnoj web stranici RTV TK.

Odakle pravo lokalnom političaru, koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa FK Sloboda, pravo da pregovora oko prodaje prava TV prijenosa u vlasništvu kluba sa Tušnja, priča je za sebe i neku drugu priliku…

Navijači „crveno-crnih“ sada imaju prečeg posla. Derbi prvenstva je sve bliži i bliži, a jeftinim politikanstvom neka se bave oni koji od toga imaju koristi.

(Tuzlainfo / N. Ć.) 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.