Izbor Vlade TK: Obrasce za ministre ispunila 72 kandidata, najviše ih želi u fotelju MUP-a!

by admin
| 8:32
vlada tk2
  •  
  •  
  •  
  •  

U skladu sa procedurom za izbor članova nove Vlade Tuzlanskog kantona, za 12 ministarskih pozicija zvanično su se putem ispunjenih obrazaca prijavila 72, od 75 predloženih kandidata.

Najviše kandidata se prijavilo na poziciju ministra unutrašnjih poslova, čiju fotelju želi zaposjesti 15 kandidata.

Veliko interesovanje predlagači i kandidati su iskazali i za mjesto ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, za što je pristiglo devet ispunjenih obrazaca, dok se za poziciju ministra finansija, koja i zahtjeva najveći angažman i odgovornost prijavilo svega dva kandidata.

Spisak prijavljenih kandidata za ministre je očekivano šarolik, obzirom da je ministre mogao predložiti svako, pa čak i oni sami sebe.

Tako među predloženim imenima ima i onih koji su bili članovi Vlade TK-a koja je pala pod pritiskom februarskih demonstracija poput HDZ-ovih Zvonimira Iveljića i Bože Antunovića, znatan je i broj „stranačkih igrača“ koji su se u proteklim godinama namjenjali rukovodećih pozicija u kantonalnim institucijma, ali i potpuno novih imena koja do sada nisu bila aktivna na političkoj sceni.

Samo jedan kandidat nema visoku stručnu spremu.

Od prijavljenih kandidata mandatar Bahrija Umihanić će predložiti kandidate koje će morati podržati političke partije u Skupštini Tuzlanskog kantona, tako da nas očekuju pazarni dani na političkoj pijaci Tuzlanskog kantona.

 Kompletan spisak, sa imenima svih kandidata koji su ispunili prijavne obrasce možete da pogledati O V D J E.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.