Podignuta optužnica protiv Obradovića: Sud u Tuzli proglasio se nenadležnim u slučaju afere Tuzlanske banke

by admin
| 10:14
1803 meho obradovic
  •  
  •  
  •  
  •  

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je podiglo optužnicu protiv Mehe Obradovića (57) iz Sarajeva zbog postojanja osnovane sumnje da je kao vršilac dužnosti generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH  počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti, saopćeno je danas.

-Optužnica se odnosi na zloupotrebu položaja i ovlasti  prilikom prijenosa dionica  koje je ovo javno preduzeće imalo u tadašnjoj Tuzlanskoj banci, na devet privatnih firmi s područja TK sa stopostotnim  avansnim plaćanjem  za obavljanje radova na sanaciji na objektima Termoleketrane u Tuzli i Brane Snježnica u Teočaku, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Tuzli na potvrđivanje. Međutim, ovaj sud se oglasio mjesno nenadležnim i u rješenju naveo da je mjesna nadležnost u ovom predmetu kod Kantonalnog suda u Sarajevu.

-Na ovu  odluku je Tužilaštvo izjavilo žalbu Vijeću Kantonalnog suda u Tuzli, a trenutno nije donesena odluka na osnovu žalbe. Do donošenja odluke o potvrđivanju optužnice, nakon što se odredi mjesno nadležni sud,   nismo u mogućnosti iznositi više informacija o samoj optužnici, navodi portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

(tuzlainfo/bportal)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.