FK Sloboda: Formiran „Talent tim“, poseban program za 27 najtalentovanijih igrača

by admin
| 18:36
1703 talenttim
  •  
  •  
  •  
  •  

Baš kao što je i najavljivano prošle sedmice, ekipa sastavljena od najvećih mladih talenata FK Sloboda započela je raditi po posebnom trenažnom sistemu.

Ukupno 27 mladih fudbalera iz juniorske, kadetske i pionirske selekcije čine popularno nazvan “Talent tim” – prenosi klupska web stranica FK Sloboda.

Oni će pod trenerskim vodstvom Marijana Đurića i Mirze Hadžića trenirati dva puta sedmično.

“Ono što želim naglasiti ovom prilikom je da ovaj spisak talentovanih igrača nije zaključen. Svi ostali mladi fudbaleri našeg Kluba, ukoliko se svojim radom, zalaganjem i ponašanjem nametnu svojim trenerima, ukoliko pokažu napredak, svakako da će imati mjesta u ovom timu! Isto tako, svi oni igrači koji se sada nalaze u Talent timu a u budućnosti pokažu suprotno, sigurno je da će izaći iz ove ekipe”, objasnio je na sastanku trenera Amer Karabegović, predsjednik Omladinskog pogona Kluba.

“Talent tim” je projekat koji predviđa poseban rad sa, od trenera odabranim igračima. Od njih se u budućnosti očekuje da postanu okosnica naše seniorske selekcije.

Važno je napomenuti i da je Omladinski pogon u saradnji sa upravom JU Gradski stadion Tušanj definisao termine treninga za sve naše selekcije. Time su sve kategorije Kluba dobile dovoljan broj sati za rad, što je od presudnog značaja za pravilan razvoj mladih fudbalera.

(TI/fksloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.