Udruženje poslodavaca TK: Bahriji Umihaniću se ne treba miješati u odabir ministara!

by admin
| 9:21
0703 umihanic
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona pozdravlja činjenicu da je rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona, potpomognuto realnim stavovima političkih stranaka koje čine Skupštinu TK, konačno donijelo odluku i dodijelilo mandat prof. dr. Bahriji Umihaniću za sastavljanje nove Vlade Tuzlanskog kantona.

– Ovo je prvi put u istoriji bh. demokratije, ali i šire, da je za kandidata za premijera jedne Vlade izabran kandidat poslodavaca – dakle onog dijela građana koji zajedno sa svojim radnicima stvaraju novu vrijednost, investiraju i zapošljavaju. Udruženje poslodavaca zahvaljuje i drugim institucijama, prije svega Udruženju nezaposlenih TK te sindikatima obespravljenih radnika, kao i svim drugim institucijama i građanima na iskazanoj podršci ovom prijedlogu – saopćeno je iz Udruženja poslodavaca TK.

Udruženje poslodavaca TK izražava nadu da će predstojeće veoma složene i odgovorne aktivnosti kandidata za premijera proći u ozračju saradnje i podrške profesoru Umihniću od svih relevantnih i progresivnih snaga, odnosno da će kandidatu za premijera TK biti omogućeno da potpuno suvereno, u skladu sa Ustavom i zakonom, prema vlastitim profesionalnim kriterijima, izabere najčasnije i najkvalitetnije članove buduće ekspertne Vlade TK.

– Organi Udruženja poslodavaca TK od samog početka zagovaraju i očekuju provođenje potpuno transparentnog postupka i krajnje profesionalnog odnosa prema odabiru najkvalitetnijih kandidata za sastav nove Vlade TK. Na ovaj način, Udruženje poslodavaca TK, u potpunosti podržava kandidata za premijera u želji i namjeri da ispuni volju građana i poduzetnika TK da izbor budućih članova Vlade bude pravedan, transparentan te da se u Vladi nađu isključivo osobe sa dokazanim rezultatima u određenom području profesionalnog djelovanja – navodeno je u saopćenju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.