Damir Mulaomerović se oglasio: Ovo je doviđenja, a ne zbogom tuzlanskoj košarci!

by admin
| 8:56

Nakon objavljivanja vijesti da u narednoj sezoni više neće obavljati dužnost šefa stručnog štaba OKK Sloboda, Damira Mulaomerović se oglasio saopštenjem za javnost u kome navodi:

Poštovani ljubitelji košarke,

u cilju objektivnog infromiranja sportske, prvenstveno tuzlanske, javnosti, želim da kažem da mi je bila izuzetna čast što sam dvije prethodne sezone proveo na klupi OKK Slobode. Iskrena zahvalnost pripada mojim igračima, navijačima, saradnicima, rodbini i prijateljima na divnim trenucima provedenim u klubu. Prošli smo za dvije sezone ogroman put, nešto što objektivno klubovi prolaze za 5-6 godina. Od druge lige smo stigli do polufinala play-offa.

Sa klubom se rastajem korektno, nažalost, naši planovi se nisu podudarili. Ja nisam mogao da preuzmem odgovornost za nešto na šta nisam imao uticaj. Osim toga, moje ambicije su bile da se ide korak naprijed u rezultatskom smislu, ali nisam iz razgovora sa predsjednikom kluba mogao vidjeti da klub ima snage i volje za tako nešto. Ponavljam, žao mi je što nismo nastavili putem kojim smo krenuli, jer smatram da su igrači ostvarili individualno veliki napredak, ali veće ambicije tima su tražile i adekvatna pojačanja. Oslanjanje na igrače iz vlastitog pogona, a što je svakako interes kluba, traži vrijeme i strpljenje, pogotovo u situaciji kada se zadnjih godina loše radilo u tom dijelu.

Subotnje košarkaške večeri u Mejdanu su nešto što ću uvijek pamtiti. Šteta što institucije i pojedinci u Gradu Tuzli nisu dovoljno prepoznali ljubav našeg grada za košarkom, te se nisu aktivnije uključile u pomoć Slobodi kako bi se ravnopravno borili za titulu prvaka BiH.

Mom pomoćniku Vladi Mićanoviću i svim momcima želim puno sreće. Drago mi je da se njegovim angažmanom nastavlja kontinuitet rada sa prvom ekipom, ali ih sve očekuje teška sezona dokazivanja i ponavljanja ostvarenih rezultata. Ja odlazim zaista ponosan na ono što smo skupa napravili.

Za kraj, ovo nije zbogom tuzlanskoj košarci,  nego doviđenja do nekih drugih vremena – navedeno je u saopštenju koje potpisuje Damir Mulaomerović.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.