Prvo radno iskustvo: Potpisani ugovori sa 60 poslodavaca iz Tuzlanskog i još tri kantona

by admin
| 8:31
1003 prvo radno iskustvo
  •  
  •  
  •  
  •  

Federalni zavod za zapošljavanje je 18.12.2013. godine objavio Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, čime je omogućeno da oko 2.400 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH steknu prvo radno iskustvo. Realizacija Programa teče planiranom dinamikom.

Naime, nakon provjere prijava više od 1.600 poslodavaca započela je faza potpisivanja ugovora sa poslodavcima koji su zadovoljili kriterije utvrđene Programom (redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, nisu evidentirani zbog rada na crno, izmirili su obaveze po ranijim programima Federalnog zavoda ili kantonalnih službi za zapošljavanje), i to po redoslijedu prijave te u okviru sredstava opredijeljenih po kantonima. Do sada su potpisani ugovori sa 60 poslodavaca iz Tuzlanskog, Posavskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo.

Federalni zavod za zapošljavanje će na svojoj web stranici (www.fzzz.ba) objavljivati, po kantonima, spiskove poslodavaca s kojima će se zaključiti navedeni ugovori. Spiskovi će biti ažurirani u skladu sa dinamikom potpisivanja ugovora, čime će javnost imati kompletan uvid u realizaciju Programa.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.