U toku izrada Strateškog plana Pedagoškog zavoda TK za period 2016-2020

by admin
| 7:34

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona pristupio je procesu Strateškog planiranja za period 2016-2020, a u suradnji sa partnerskom  organizacijom Save The Children.

Izrada Strateškog plana Pedagoškog zavoda planirana je u tri odvojene sesije, prva koja je održana od 03. do 05.jula u hotelu “Zlača” na Zlači, druga koja će se održati od 14. do 16.augusta i završna sesija čije je održavanje planirano  od 06. do 08.novembra 2015. godine.

Imajući u vidu važnost donošenja ovakvog dokumenta, na aktivnosti oko izrade Strateškog plana Pedagoškog zavoda TK su pozvani i predstavnici Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke, Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, Vlade TK, Skupštinske komisije za obrazovanje Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, OSCE-a i UNICEF-a uz prisustvo predstvanika parterske organizacije Save The Children sa kojom Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona ima veoma uspješnu suradnju.

Voditelj procesa Strateškog planiranja je gospodin Darko Kobetić, međunarodni ekspert koji iza sebe ima veliko iskustvo na izradi ovakvih dokumenata velikog broja domaćih i stranih ustanova i organizacija.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.