Predstvanici Omladinskog resursnog centra kod načelnika: Omogućiti mladima prisustvo Općinskom vijeću

by admin
| 8:46
0503 opcina i mladi
  •  
  •  
  •  
  •  

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je u posjetu predstavnike Omladinskog resursnog centra Tuzla. Na jučerašnjem sastanku načelniku je predstavljen projekat  pod nazivom „Don’t BE unINFORMED“, koji finansira ERSTE Fondacija, a koji se implementira u Tuzli u saradnji Omladinskog resursnog centra Tuzla i Helsinškog Parlamenta Građana (hCa) Tuzla.

Cilj projekta je da se nizom akcija poveća informisanost mladih o procesu donošenja odluka na lokalnom nivou vlasti, kao i učešće mladih u zagovaranju rješenja svojih problema.

S tim u vezi, načelnik Jasmin Imamović i predstavnici Omladinskog resursnog centra Tuzla razgovarali su o mogućnostima formiranja adekvatnog i pristupačnog sistema informisanja mladih putem Općine Tuzla i Omladinske mreže BiH, čime bi Općina Tuzla postala prvom članicom Omladinske mreže BiH koja bi bila direktno uključena u rad sa mladima.

Načelnik Jasmin Imamović izrazio je pozitivan stav i spremnost  Općine Tuzla da pruži podršku u realizaciji ovog projekta i omogući mladima prisustvo na sjednicama Općinskog vijeća i javnim raspravama, kako bi se bolje upoznali sa nadležnostima Općine Tuzla i učestvovali  u rješavanju svojih problema. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.