Obećanja Saše Vugdalića: Dan kada je nova tribina stadiona Tušanj trebala dobiti stolice!

by admin
| 14:18
2201 stadion
  •  
  •  
  •  
  •  

Iz FK Sloboda i Općine Tuzla pompezno je najavljen angažman Sabahudina Saše Vugdalić, tušanjskog „ministra bez portfelja“, koji je javno još u januaru obećao da ćemo zahvaljujući njemu već 5. marta na sjevernoj tribini stadiona Tušanj biti postavljene stolice.

Rok koji je Vugdalić, sportski urednik TV OBN, očito preambiciozno, sam odredio, ističe sutra, a od obećanih stolica na novoizgrađenoj tribini ostalo je samo obećanje.

„Mogu vam potvrditi da je 5. mart krajnji rok da se postave stolice na sjevernoj tribini stadiona. Odmah nakon toga idemo sa raspisivanjem konkursa kojim ćemo tražiti investiture za nastavak izgradnje stadiona odnosno istočne tribine – govorio je Vugdalić“.

Četiri dana pred prvu domaću utakmicu u drugom dijelu prvenstva, iz FK Sloboda očekuju odluku NSFBiH, od koga se očekuje da im na svojoj sjednici u četvrtak, progleda kroz prste i dozvoli upotrebu spomenute tribine i bez postavljenih stolica.

Saša Vugdalić ili je premabiciozan ili olako daje obećanja.

Kako god, Tuzlaci će se još načekati da vide pomake u izgradnji stadiona koji čija je izgradnja počela još  2009. godine i od tada je isključivo budžetskim sredstvima općine Tuzla sagrađena tek nedovršena sjeverna tribina koja će imati 3.500 sjedećih mjesta.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.