„I ovo je Tuzla“: Festival na Panonskim jezerima okupio oko 200 djece i mladih

by admin
| 7:38

Udruženje „Zemlja djece u BiH“ jučer je obilježilo je Međunarodni dan mladih, 12.08.2015.godine, kroz aktivnosti festivala „I ovo je Tuzla“.

Manifestacija je realizovana  na kompleksu slanih jezera „Pannonica“, a u okviru Ljeta u Tuzli i uz podršku Grada Tuzla.

-Veliku zahvalnost upućujemo volonterima Udruženja koji su, skupa s učesnicima, dali svoj doprinos u promociji prirodnih i kulturnih bogatstava našeg grada. Naime, djeca i mladi su izrađivali radove u okviru radionica „mala škola slikanja“ i „kreativni kutak“, koji su nosili motive Tuzle, a potom smo suvenirima obradovali naše sugrađane – istakli su organizatori.

Muzički kutak je bio zadužen za podgrijavanje atmosfere i svi zainteresovani su mogli naučiti osnove ritmove u sviranju afričkih bubnjeva i gitare, dok je najmlađima zasigurno bila najzanimljivija aktivnost iscrtavanja lica bojama. Festival je okupio oko 200 djece i mladih koji su usvojili nove vještine, ali i dali svoj doprinos lokalnoj zajednici.

Međunarodni dan mladih se inače obilježava s ciljem uključivanja mladih u društvo, da slave svoja postignuća, da se prepozna njihov potencijal i da privuku pažnju vezano za važna pitanja koja se tiču kvalitete života mladih i njihove zajednice.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.