KO SDP TK: Usvojena Čauševićeva ostavka, novi predsjednik Enver Bijedić

by admin
| 11:30
2502 bijedic
  •  
  •  
  •  
  •  

Enver Bijedić, aktuelni ministar za promet i komunikacije u Vladi FBiH, na jučerašnjoj sjednici  KO SDP TK-a preuzeo je kormilo Kantonalnog odbora SDP-a, nakon što je jednoglasno prihvaćena ostavka bivšeg predsjednika KO SDP-a TK Seada Čauševića.

– Moje preuzimanje funkcije predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a BiH Tuzlanskog kantona samo je prelazno rješenje, jer po statutu SDP-a BiH trenutno nije moguće održati izbornu konvenciju na kojoj bi se izabrao novi predsjednik ovog kantonalnog odbora – izjavio je Enver Bijedić za Fenu.

Bijedić je podsjetio kako funkciju preuzima u vrijeme političkih potresa u Tuzlanskom kantonu, a prvi će mu zadaci biti “konsolidacija redova stranke u našem kantonu i ispravljanje grešaka koje smo, svjesno ili ne, u posljednje vrijeme napravili”.

– Svjestan sam da će u narednom periodu SDP morati u svoje redove uvrstiti što više mladih i obrazovanih, kako bi nam pomogli da shvatimo probleme društva u kojima se sad nalazimo, te da nam, kao tim, pomognu u njihovom rješavanju. Stoga se nadam da će, nakon izborne konvencije, na čelo predsjednika KO SDPBiH TK doći neko od mladih i novih ljudi – rekao je  Enver Bijedić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.