Planovi: OKK Sloboda za dvije godine “napada” plasman u Jadransku ligu?!

by admin
| 19:35

Skupština OKK Slobode održana je 24. juna ove godine, ali je izvještaj sa sjednice postavljen tek danas na oficijelnu stranicu kluba. Poziv za prisustvo redovnoj godišnjoj Skupštini medijske kuće nisu dobile, pa vam stoga sa oficijelne klupske stranice prenosimo obavještenje koje je danas objavljeno bez ikakvih korekcija:

“Omladinski košarkaški klub SLOBODA Tuzla je dana 24.06.2015.godine održao redovnu sjednicu Skupštine, na kojoj je podnesen izvještaj o radu kluba za prethodnu godinu, odnosno takmičarsku sezonu 2014/15.

Ocijenjeno je da je sezona, bar što se tiče seniorske ekipe, bila izuzeno uspješna. Naime, jedan od ciljeva za prošlu godinu je bio plasman ekipe u Ligu 6, što je i ostvareno, pa je zauzimanje četvrtog mjesta i odigravanje polufinalnih utakmica play-off-a protiv aktuelnog prvaka BiH, KK Igokea Aleksandrovac, bio veliki uspjeh , pogotovo uz činjenicu da su seniorski tim tokom čitave sezone pratile brojne povrede, te je u veoma malom broju utakmica, ekipa bila kompletna.

Predsjednik Kluba, Aid Berbić, je istakao saradnju i veliku podršku SKPC-a Mejdan, tokom čitave takmičarske sezone; naglasio je da je podrška publike i brojnih navijača i simpatizera Kluba, bila takođe od velikog značaja za postignuti rezultat u sezoni 2014/15. Opet smo pokazili da imamo vrhunsku „dvoransku“ publiku, koja nas je bodrila, pratila i aktivno učestvovala u „borbama“ protiv najkvalitetnijih ekipa domaćeg prvenstva.

Treba istaći zahvalnost stručnom štabu, na čelu sa Damirom Mulaomerovićem, i svim igračima na radu i zalaganju; brojnim sponzorima na finansijskoj podršci; svim članovima Kluba na angažmanu, koji je pretežno volonterskog karaktera…

Iz finansijskog izvještaja , prisutni članovi Skupštine, su mogli vidjeti da je Klub i ove godine poslovao pozitivno, odnosno da je ostvaren višak prihoda nad rashodima, već četvrtu godinu zaredom. Ipak, u prethodne dvije sezone tj godine, troškovi su znatno povećani, iz razloga što se igra viši rang ligaškog takmičenja, kako po ekipama učesnicama Prvenstva BiH, tako i po samim troškovima takmičenja.

Na žalost, rad i rezultati mlađih selekcija Klub su „mrlja“ na sezoni 2014/15. Takmičarske selekcije, koje su prethodnih godina bile učesnice završnica državnog prvenstva BiH, su u Ligi mladih KS BiH – koja je preuzela ulogu državnog prvenstva za mlađe kategorije, rezultatski potpuno podbacile, i nijedna od selekcija: pioniri, kadeti i juniori – se nije plasirala na završni turnir.

Na Skupštini se takođe raspravljalo o ciljevima za naredni period, 2015.-2019.godine, i neki od glavnih postavljenih ciljeva su:

  1. U naredne dvije košarkaške sezone 2015/16 i 2016/17 obezbjediti plasman među prve 4 ekipe u regularnom dijelu natjecanja, kako bi se obezbjedio plasman u Ligu za doigravanje.
  2. Stabilizirati ekipu kroz afirmaciju mladih, domaćih igrača i stvoriti uslove da se poslije dvije sezone stabilizacije, aktivno napada prvo mjesto i obezbjedi plasman u ABA ligu.
  3. Pojačati marketing službu OKK Sloboda Tuzla kroz ljudske i kadrovske potencijale, kako bi se obezbjedila današnja finansijska stabilnost Kluba.
  4. Planirani budžet za 2015.godinu, odnosno za sezonu 2015/16, u naredne dvije godine, podignuti za minimalno 50-75% više, kao jedan od preduslova za pretpostavku igranja ABA lige.

(Tuzlainfo.ba/BHBasket)