Rotary klub Tuzla: Počinje realizacija projekta „Podizanje svjesnosti mladih o problemima starije populacije“

by admin
| 11:43
2302 rotary
  •  
  •  
  •  
  •  

Rotary klub Tuzla je 2013. godine pokrenuo projekat „Podizanje svjesnosti mladih o problemima starije populacije“. Projekat je implementiran na teritoriji Tuzlanskog kantona, a u njemu su učestvovali učenici osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Na osnovu pozitivnih reakcija, te nespornih rezultata koje je pilot projekat proizveo, Rotary klub Tuzlaće isti projekat realizovati i ove godine sa namjerom da postane tradicionalan.

U okviru projekta ove godine je planirano održavanje takmičenja mladih na teme literarnih radova i fotografija koje trebaju tretirati stare osobe i naš odnos prema njima, a pravo učešća imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Škole mogu sudjelovati u jednoj ili u obje kategorije takmičarskog dijela projekta.

Planirano vrijeme provođenja projekta je do kraja aprila 2014. godine, a centralna manifestacija implementacije projekta biće održana 05. maja 2014. godine u BKC Tuzla.

U realizacije projekta učestvuju zajedno Prosvjetno pedagoški zavod TK, Rotary klub Tuzla i Rotary klub Leda iz Tuzle.

Više o projektu irganizatori će govoriti na press konferenciji koja je zakazana 25. februara 2014. godine u KŠC „Tuzla“ sa početkom u 13.30 sati.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.