MO SBB Mejdan darovao slavljeničku tortu: Nena Senija Kadić proslavila 102. rođendan!

by admin
| 13:40
2202 senija
  •  
  •  
  •  
  •  

Nena Senija Kadić, prognanica iz Srebrenice, koja sa sinom snahom i unukom već duži period živi u tuzlanskom naselju Mejdan, prije pet dana proslavila je svoj 102. rođendan.

Tim povodom, članovi MO SBB Mejdan sa predsjednicom Merimom Džafić, podpredsjednikom Nadinom Dizdarevićem , predsjednicom FOŽ MO Mejdan Azemom Jahić i sekretarom Vahidom Atlić, posjetili su nenu Seniju, uručili joj prigodne poklone i sa njom proveli ugodno poslijepodne.

– Puno smo naučili za tih nekoliko sati od nene Senije. Njen bogat i dug životni vijek i pored svih životnih nedaća, njena veselost, optimizam i lucidnost su ostavili jak utisak na sve nas. Članovi MO Mejdan su pokazali da oni ni u ova krizna vremena ne zaboravljaju svoje sugrađane i makar svojim skromnim poklonom i otvaranjem vrata daju onaj ljudski doprinos za dobrobit zajednice i ljudi u njoj – rekla nam je Merima Džafić.

Ovo je druga akcija MO Mejdan ove godine, u okviru kojih su posjetili komšije iz svoje mjesne zajednice. Prvu akciju su realizovali početkom januara, kada su samofinansiranjem napravili pakete pomoći starim i bolesnim komšijama.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.