„Balkan Qingda & Sanda BiH OPEN 2014“: Tuzla domaćin takmičarima iz devet Wu Shu saveza!

by admin
| 13:38
2002 wushu
  •  
  •  
  •  
  •  

Borilačka manifestacija „Balkan Qingda & Sanda BiH OPEN 2014“, narednog vikenda (22. i 23.02.) održat će se u Tuzli, saopšteno je na konferenciji za medije, domaćina manifestacije VTK ‘Panhter’ Tuzla i Kung Fu saveza FBiH.

Balkan Qingda & Sanda BiH OPEN 2014′ će se održati pod okriljem Balkanske Wu Shu Federacije – BWUF, a tokom dvodnevnog trajanja manifestacije učešće u borbama će uzeti borci iz Wu Shu saveza, Turske, Grčke, Italije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Vojvodine i Bosne i Hercegovine.

U ime domaćina manifestacije ‘Balkan Qingda & Sanda BiH OPEN 2014’ govorio je Mirsad Nokto, selektor bh. reprezentacije, koji je istakao važnost ovog događaja kako za sam grad Tuzlu, tako i za regiju, ali i za promociju bh. borilačkog sporta u cjelini. Iskustvo boraca koji dolaze sa međunarodne scene doprinijeti će kvalitetu manifestacije, a njen otvoreni karakter obuhvatit će sve uzrasne kategorije boraca. Nokto je kazao kako će na prvenstvu najbrojnija biti reprezentacija Turske, ali i da bh. selekcija neće mnogo zaostajati.

Predsjednik Kung Fu saveza FBiH Benazdin Jašarević istakao je kako je čast organizacije ovog borilačkog spektakla pripala VTK Panther Tuzla kao najmnogobrojnijem borilačkom klubu Saveza, te kako će učešće uzeti i borci drugih klubova koji pripadaju Savezu, a koji, osim Wu Shu-a, objedinjuju i druge borilačke vještine.

Medijima su se obratili i pojedini bh. takmičari, izrazivši spremnost za učešće i vjeru u dobar rezultat. Obzirom da će nastupiti ispred domaće publike, pritisak je time veći, ali obzirom na intenzivne treninge realno je za očekivati da će bh. predstavnici pružiti dobre borbe ostvariti zapažene rezultate.

Organizatori manifestacije zahvalili su se sponzorima koji su pružili podršku za održavanje ovog borilačkog spektakla, među kojima su Općina Tuzla, Skupština TK, Zlatarna Korzo Tuzla, Izoterm doo Tuzla, BH Telecom, Pivara Tuzla, Hamco doo, Optika Fokus Srebrenik, Caffe bar Viki, Legea Shop, kao i medijima koji su dali svoj doprinos u promociji ove manifestacije.

Ulaz za posjetioce manifestacije je slobodan.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.