Dres za gradonačelnika: Učesnici Specijalne olimpijade na prijemu kod Jasmina Imamovića

by admin
| 12:06

Danas je gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović upriličio prijem za sportiste i trenere koji su uzeli učešće na Ljetnim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Los Angelesu. Sportisti Admir Aščerić, Irmela Peranović, Alma Suljkanović, Nihada Buljubašić i trenerice Kada Delić i Nermina Mujić gradonačelniku Imamoviću uručili su dres reprezentacije.

„Mi smo ponosni na Vas i uspjeh koji ste postigli, jer ovo je veliki i važan rezultat koji ste ostvarili za Bosnu i Hercegovinu. Kao građanin i kao gradonačelnik ponosan sam na sve uspjehe koje postižete, jer zajednica mora podržavati ove mlade ljude. Svi oni koji su jači moraju pružiti ruku slabijem“- izjavio je gradonačelnik Imamović.

Kada Delić-Selimović, predstavnica Specijalne olimpijade BiH, izjavila je da je BiH na najbolji način predstavljena na Specijalnoj olimpijadi u Los Angelesu.

“Grad prepoznaje i vrednuje rad sa djecom i našim sportistima, tako da smo kroz primjenu vladavine prava u gradu Tuzla uspjeli realizovati mnoge projekte i pružiti podršku sportistima. U Los Angelesu smo uspjeli opravdati ukazano povjerenje za naših 20 takmičara”, rekla je Kada Delić-Selimović.

Nermina Mujić, trenerica u reprezentaciji, istakla je da najveći broj takmičara u reprezentaciji dolazi upravo iz Tuzle, što je direktan pokazatelj koliko se radi sa ovim mladim ljudima na području našeg grada.

Irmela Peranović iz Tuzle, članica je Kluba specijalnih sportova Tuzla, a natjecala se u dvije discipline – 50 m slobodno u kojoj je osvojila drugo mjesto, te na 25 m prsno gdje je bila četvrta, atletičar Admir Ašćerić u utrci na 400 metara osvojio je bronzanu medalju, a u utrci na 200 metara srebrenu. Predstavnici Bosne i Hercegovine na Specijalnoj olimpijadi u Los Angelesu ukupno su osvojili 11 medalja, jednu zlatnu, sedam srebrenih i tri bronzane. Ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade u Los Angelesu, ugostile su više od 7.500 sportista iz 165 zemalja svijeta – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)